середа, 9 жовтня 2019 р.

Коли чекати ЗНО-2020?

Оприлюднено дати проведення незалежного оцінювання у наступному році.
Нещодавно очільниця Міністерства освіти і науки України ухвалила Наказ про підготовку до проведення у 2020 році зовнішнього незалежного тестування. Цим документом затверджено, зокрема, й графік проведення незалежного оцінювання у наступному році.

Графік проведення ЗНО у 2020 році

Відомо, що у 2020 ЗНО розпочнеться 21 травня з тестування з математики і 15 червня завершиться оцінюванням з хімії. Реєструватися ж учасники у 2020 році зможуть з 3 лютого до 24 березня.
 Оголошення результатів тестувань 
Результати учасники зовнішнього оцінювання з математики та фізики дізнаються до 12 червня; оприлюднення результатів з української мови та літератури, іноземних мов та історії України відбудеться до 20 червня. А учасники, які складатимуть незалежну перевірку з біології, географії та хімії  отримають свої результати не пізніше 24 червня 2020 року.
 Щодо апеляцій 
Якщо після оголошення результатів учасник не згоден з рішенням анулювання результату або ж виникли побоювання щодо неправильності нарахування балів, він має право подати апеляційну заяву до Українського центру оцінювання якості освіти.
Апеляції від учасників незалежного тестування приймаються впродовж 5 календарних днів від дня офіційного оголошення результатів, враховуючи день оголошення балів. Оскільки заяви приймаються лише у письмовій формі (їх надсилають рекомендованим листом), дату подання паперів визначають за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті.
Розгляд апеляційних заяв щодо результатів зовнішнього оцінювання розпочнеться з дня офіційного оголошення результатів кожного предмета.
Довідково: Розгляд апеляційної заяви – це фактично повторне визначення результату незалежного оцінювання. Експертна комісія після повторних технічної та предметної перевірок може як підтвердити раніше визначений результат, так і змінити встановлені бали (у бік збільшення результату або його зменшення).

З повною процедурою подання апеляційної заяви можна ознайомитись у цьому матеріалі.


Терміни подання заяв на участь у додатковій сесії

 Додаткова сесія 
Учасники, які не змогли взяти участь в основній сесії тестування з поважних причин, мають право подати заяву до РЦОЯО щодо участі в додатковій сесії. Приймання заяв для складання ЗНО під час додаткової сесії відбувається впродовж 5 робочих днів (в деяких випадках більше) з дня проведення тестування.
 Чинні програми для ЗНО-2020 
Окрім графіка опубліковані також чинні програми на базі яких укладатимуться завдання для незалежного тестування у 2020 році:
Програма ЗНО обов’язкової для вступу дисципліни (2020 рік)
«Українська мова та література»
Програма ЗНО для конкурсних предметів (2020 рік)
«Історія України» 
«Математика»
Програми для STEM-дисциплін (2020 рік)
«Біологія»
«Географія»
«Фізика»
«Хімія»
 Адаптація тестування 
Як і цьогоріч, оцінювання з окремих дисциплін буде адаптовано для осіб з порушеннями зору. У 2020 році предметні тести з української мови і літератури, математики, історії України та біології надрукують шрифтом Брайля. Також учасникам з порушеннями зору забезпечать відповідні програми для підготовки.
Також, як і у 2019 році, предметні тести з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії  будуть перекладені мовами 6 нацменшин – кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 ГОГОЛЬ РЕВІЗОР  https://www.facebook.com/groups/1724532344272837/permalink/3745636915495693/